MANİSA / KIRKAĞAÇ - Rıza Nebahat Dolman Ortaokulu

Şbt

Kırkağaç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif ERSOY’u  anma programı

kapsamında Milli Marşımız’ın coşkusunu tüm Türk devletlerinde yaşatmak maksadıyla bu ülkelerde bulunan Türk okullarıyla irtibata geçerek

İstiklal Marşı'mızın birer kıtasını okutma projesi düzenlendi.

Bu kapsamda İstiklal Marşı'mızın;

1.      kıtasını Tacikistan Duşanbe Türkiye Türkçesi Öğretim Merkezi,

2.      kıtasını Kazakistan Ahmet Yesevi Üniversitesi,

3.      kıtasını Kırgızistan Bişkek Türk Ortaokulu,

4.      kıtasını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Lapta Yavuzlar Lisesi,

5.      kıtasını Özbekistan Türk Taşkent Ortaokulu,

6.      kıtasını Azerbaycan Bakü Türk Lisesi,

7.      kıtasını Türkmenistan Aşkabat Türk Ortaokulu,

8.      kıtasını ülke topraklarının en batı ucunda bulunan Gökçeada Ortaokulu,

9.       kıtasını ülke topraklarının en doğu ucunda bulunan Iğdır Araklı 8 Eylül Şehitleri Ortaokulu,

10.     kıtasını ise okulumuz öğrencileriyle okul bahçesinde İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif ERSOY'un portresini çizerek okunmasını sağlamak üzere projemizi devam ettirmekteyiz.

Proje de emeği geçen tüm idareci ve öğretmenlere teşekkür ederiz.

Ara

Ülkemizde eşzamanı Afet Farkındalık Eğitimi verildi. Eğitime tüm sınıflarımız katılım göstermiştir.

Ara

Okulumuz Görsel Sanatlar öğretmeni Cüneyit BAYRAMLAR'a tüm öğretmenlerimize yaptığı çizimlerden dolayı teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuzda tüm sınıf düzeylerinden en fazla kitap okuyan öğrencilerimizin Akhisar Kitap Fuarına ücretsiz olarak katılmalarını sağladık.

Ara

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümünde Ata’mızı; saygı, minnet ve özlemle andık.

Okul bahçesinde tüm öğretmen ve  öğrencilerimizin katılımıyla Mustafa Kemal Atatürk portresi oluşturduk emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuzda, öğrencilerimize yönelik  kültürümüzü yaşatma ve geleneksel sanatlara ilgiyi artırma amacıyla ‘’Halk Oyunları Kursu’’ düzenlenmeye başlandı.

Ara

Okulumuzun Sosyal  Bilgiler öğretmeni  Behiye Yıldız okulumuza veda ediyor. Kendisine teşekkür etmek ve vedalaşmak adına düzenlenen veda yemeğinde duygu dolu anlar yaşandı.

Ara

Okulumuz öğrencileri Türkiye’nin en büyük teknoloji ve havacılık etkinliği olan Teknofest’e  katıldı.  İnovasyon, teknoloji ve havacılık alanlarındaki birbirinden ilginç projeleri yerinde inceleme fırsatı yakaladı.

Ara

Öğrencilerimiz okulumuzun düzenlediği Eskişehir gezisi kapsamında şehri keşfetme fırsatı buldu. Tarihi ve kültürel mekanları gezen öğrencilerimiz eğlenceli etkinliklere katılarak unutulmaz anılar biriktirdi.

Ara

Okulumuz 8. sınıf öğrencileri ve öğretmenleri Kırkağaç Belediyesi tarafından düzenlenen Çanakkale gezisine katıldı.

Ara

Bugün, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşkuyla kutladık.

Nis

23 Nisan Etkinlikleri kapsamında Voleybol Turnuvası

Nis

Şehrim Benim Evim Projesi kapsamında 16 Mart tarihinde düzenlenen Kula gezisine okulumuz 7. Sınıflar katılım sağlamıştır.

Mrt

Ülke Genelinde 04/03/2022 tarihinde saat 11.30'da deprem tatbikatı yapılmıştır.

Ayrıca  07/03/2022 tarihinde Kırkağaç İtfaiye Amirliğinin katkılarıya Yangın Tatbikatı yapılmış yangın anında neler yapılacağı konusunda öğrenciler bilgilendirilmiştir.

Mrt

Meslek Tanıtımı Kapsamında Okul Rehberlik Birimimiz tarafından 8. Sınıf öğrencilerine 24 Şubat 2022 tarihinde Manisa Fen Lisesi , Manisa Sosyal Bilimler Lisesi, Özel Manisa organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine gezi düzenlenmiştir.